Året som gått
2020 är förbi och jag är så väldigt glad över det. Som för många andra så blev året tufft för mig, och det var i årsskiftet som jag kände att det vände. För första gången, på riktigt, sparkade jag bort ett år och välkomnade ett annat med vidöppna armar. Inför framtiden har vi nog lärt oss en hel del av 2020. Vilka behov och intressen vi verkligen har, saker som blir tydligt när det tas ifrån en. Som jul till exempel, som så ofta är så traditionsbundet. Tänk vad många nya möjligheter som har öppnat sig för människor, när man tvingats söka dem. Hos oss hade vi en plan, som ändrades redan vid 10 på julaftonsmorgon. Vi gick från att planera ett julbord till att köpa grillkorv och förflytta oss utomhus. Och tänk, det blev julkänslor ändå. Och man slapp all stress och planering kring saker som alltid ska vara på samma sätt. Alla traditioner kanske inte är så viktiga för alla ändå? Om man ändå får spendera tiden med de man håller kär? Det blev nog lärorikt för många, den helgen.  

(null)

Mer eller mindre så spenderade jag alla mellandagar framför mammas julgran och drack kaffe. Såg en film ibland på tv. Gick till pusselbordet ett par timmar. Ut på promenad för frisk luft. Någon timme i telefonen med en kär vän. Ett par avsnitt av en bra serie. Många lugna stunder helt enkelt. Och sen kom nyårsafton som innehöll god mat och Bingolotto. 

(null)

(null)

Jag hade många sköna dagar i slutet av ett år som, trots allt, innehållit många fina tillfällen. Det blir i alla fall ett år att minnas, och att lära sig ifrån. Nu stänger vi bloggen för denna säsongen. På återseende. Jag längtar redan till oktober.